Menu

De tandheelkundige hulp voor volwassenen met eigen tanden is al een aantal jaren niet meer opgenomen in de basisverzekering. Deze kosten worden uitsluitend na het afsluiten van een aanvullende verzekering vergoedt. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden 75% van de kosten. 

Wij declareren wij de meeste behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraars. Bent u niet aanvullend verzekert dan wordt uw nota via factoringmaatschappij Infomedics verwerkt. Zij sturen u alleen een rekening voor het niet-verzekerde deel van onze behandelingen.
Gelet op de grote diversiteit van de vergoedingen van de aanvullende tandartsverzekeringen zijn wij niet verantwoordelijk voor het al of niet (gedeeltelijk) vergoeden van de door ons uitgevoerde behandelingen. Indien u zekerheid over de vergoeding wilt hebben kunt u ons om een begroting vragen die u kunt voorleggen aan uw zorgverzekeraar. Voor informatie over zorgverzekeringen kunt deze folder lezen of www.kieszorg.nl en www.allesoverhetgebit.nl raadplegen. Deze sites bieden uitgebreide vergelijkingsmogelijkheden en informeren over alles wat te maken heeft met mondzorg en zorgverzekeringen in Nederland.

Nieuw meldpunt voor klachten over tandartsverzekeringen

MondzorgPolis.nl is het nieuwe meldpunt voor klachten over tandarts-verzekeringen. “Consumenten raken de weg volledig kwijt: er zijn meer dan 2.000 mondzorg- en orthopolissen. Bovendien worden elk jaar de vergoedingen en de dekkingen aangepast: polissen met dezelfde naam worden feitelijk een heel ander product. Dat leidt tot vervelende discussies in de behandelkamer. De tandarts krijgt de schuld, terwijl de zorgverlener daar niets aan kan doen”.